Domaine Bressy Masson - Cuvee Paul Emile

714,00
Pr. kasse med 6 fl. Dessertvin/Champagne sælges enkeltvis.
2015
  • Årgang: 2015
Lager: På lager

Der er ‘smæk for skillingen’ i denne top-vin fra Marie-France Masson. Ikke så stor en produktion - ca. 6000 flasker på årsbasis - lige præcis den slags produktionsmængder som gør en vingård uinteressant for de store opkøbere og kæder, men som til gengæld er et uforligneligt kup for andre. Denne vin er et fremragende eksempel på hvor tyk og fed en Rhône vin kan blive, når der ligger rigtigt kunsthåndværk bag. Vinens navn skyldes, at de ville lave den som en hyldest til deres søn, som netop hedder Paul Emile.

Paul Emile er 60 % Grenache, 30 % Syrah og 10 % Mouvedre. Druerne håndplukkes fra stokke der er mere end 80 år gamle – for Grenache – og de lagrer efter gæring på franske egefade i 6 måneder. Druesorterne gærer hver for sig og samles i marts efter høsten - ‘assemblage’ som franskmændene kalder det.

Inspiration